We zien ze zo graag. Van die mensen met een onstuitbare dadendrang, gekoppeld aan een verstand dat ordening aanbrengt en inzicht verschaft. Het zijn kwaliteiten die ons bij uitstek geschikt maken om het lot in eigen hand te nemen. Wat kan er fout gaan?

Hybris.

De oude Grieken hadden het al door: het lot in eigen handen nemen kan leiden tot grenzeloze zelfoverschatting. In The Greenhouse Dances steekt hoogmoed de kop weer op, ingefluisterd door een duivels charmante slagwerker.

Lichamen bewegen onvermoeibaar door de ruimte. Altijd vooruit in een genadeloze estafette. Tot elkaar veroordeeld bemonsteren zeven dansers onophoudelijk hun eigen bewegingen, die vorm en richting geven aan een veld van betekenis.

Vastberaden lijkt het, doelgericht, en dan tóch weer zacht en weifelend. De ruimte raakt bezwangerd met associaties, waarbij de tijd functioneert als scherprechter van de wijsheid.

Bekijk de speellijst om te zien wanneer The Greenhouse Dances gepland staat.

Choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana
Compositie: Lorenzo Pagliei
Dans: Uri Eugenio, Luana van Eekeren, Andrea Pisano en Timon De Ridder, Kris Mohammed Adem, Aika Goto, Polina Mirovskaya
Musici: Antonio Rubio Gutierrez, Lorenzo Pagliei.
Toneelbeeld: Andrea Leine, Harijono Roebana en Jeroen Smith
Lichtontwerp: Jeroen Smith