Merg

Première: dinsdag 27 februari, Stadsschouwburg Utrecht

Oude muziek, dansende zangeressen en moderne dans. In de nieuwe voorstelling MERG van Andrea Leine en Harijono Roebana werkt het choreografenduo samen met barokensemble het Locke Consort en vormen de madrigalen van onder andere Monteverdi de basis voor een verkenning van de liefde. MERG heeft als vertrekpunt de vroege Italiaanse Barokmuziek van rond 1600 en de daaraan verbonden liefdeslyriek. Leine & Roebana laten zich door deze muziek en de poëtische teksten inspireren tot een voorstelling over de liefde. Ontluikende liefde, verlangen, onbeantwoorde liefde, jaloezie en trouw tot in de dood komen aan bod in een voorstelling waarbij eigentijdse dans op een even vanzelfsprekende als verbazingwekkende manier met deze oude muziek wordt verweven.

Choreografie & concept: Andrea Leine en Harijono Roebana
Muziek: o.a. Monteverdi, Luzzaschi, Rossi, Gabrielli, Frescobaldi
Dans: Alba Barral Fernandez, Tim Persent, Ederson Rodrigues Xavier, Heather Ware en Marlene Wolfsberger
Zang: Claron McFadden, Nicola Wemyss, Helena Rasker /
Talitha van der Spek
Musici: Locke Consort: Fred Jacobs (theorbe), Susanne Braumann (gamba), John Wilson Meyer, Mimi Mitchel (viool). Siebe Henstra / Cvetanka Sozovska (clavecimbel)
Of: Israel Golani (theorbe), Freek Borstlap (gamba), Joseph Tan, Heide Erbrich/Lidewij van der Voort (viool)
Dramaturgie: Peter Delpeut
Kostuums: AZIZ
Vormgeving en licht: Andrea Leine & Harijono Roebana i.s.m. Rob van der KnaapMerg is tot stand gekomen met financiële steun van het Ministerie van OCW, het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten, het K.F. Heinfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.