LOST INTIMACY: speciaal locatieproject van LeineRoebana in Amsterdam Slotervaart

In het weekend van 10 en 11 juli 2021 hebben LeineRoebana seizoen 2020-2021 feestelijk afgesloten in het door weelderige plantengroei omzoomde B. Amsterdam in Slotervaart.

LeineRoebana en vrienden zijn neergestreken in B. Amsterdam, een inspirerende broedplaats vol bevlogen startups en innoverende bedrijven op een unieke locatie in een voormalig industrieel gebouw van IBM. In LOST INTIMACY ontmoeten nieuwe gezichten en oude bekenden van LeineRoebana elkaar, waaronder zangeressen Elisabeth Hetherington, Talitha van der Spek, luitist David Mackor, slagwerkers Robbert van Hulzen en Dirk Bruinsma, performers Michael Jahoda en Ederson Rodriques Xavier, zangeres Roos van Rossum en kunstenaar en DJ Maxime Duvall. Samen creëren ze een voorstelling met live uitgevoerde muziek, waarin het publiek wordt verrast met bijzondere vervlechtingen van hedendaagse dans, gesproken woord en muziek van de meest intense welluidendheid tot indringende noise.

LOST INTIMACY in B. Amsterdam is de eerste stap in een onderzoek van LeineRoebana om voorstellingen buiten de
theaters, op (industriële) locaties aan de rand van de stad te presenteren in samenwerking met het bedrijfsleven. LeineRoebana wil het project in de toekomst ook in andere steden uitvoeren.


Credits

Choreografie en artistieke leiding: Andrea Leine en Harijono Roebana
Dansers, performers en musici: Uri Eugenio, Luana van Eekeren, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Kris Mohammed Adem, Aika Goto, Polina Mirovskaya, Camilla Bundel, Michael Jahoda, Elisabeth Hetherington (zang), Talitha van der Spek (zang), David Mackor (luit, gitaar, zang), Robbert van Hulzen (percussie), Dirk Bruinsma (percussie), Maxime Duvall, Ederson Rodrigues Xavier, en Roos van Rossum (zang)

Featuring: The Philipp Project/Hootschroop:
Concept, tekst en performance: Michael Jahoda
Compositie en uitvoering: Robbert van Hulzen en Dirk Bruinsma (Hootschroop)

Lichtontwerp, toneelbeeld en technische productie: Jeroen Smith
Geluidstechniek: Oscar Bouwman
Technische ondersteuning: Harmen van ’t Loo, Arne Haijtink, Thijs Visser
Projectpartner LOST INTIMACY: Studio About/Peter Bout
Training en artistieke assistentie: Michael Jahoda, Uri Eugenio
Zakelijke coördinatie: Erin Coppens
Foto poster: Anna van Kooij

LOST INTIMACY wordt mede mogelijk gemaakt door een projectsubsidie Innovatie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Onze grote dank gaat uit naar B. Amsterdam en haar medewerkers en naar Peter Bout van Studio About voor het mogelijk maken van dit project.
Met speciale dank aan het ROC Amsterdam en de studenten Luca, Beau, Maroeska, Joya, Kenny en Joaquim.
En dank aan Marije de Graaf, Judith Evens en Thijs Struick.

LeineRoebana ontvangt structurele subsidie van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente
Breda en de Provincie Noord-Brabant. LeineRoebana is huisgezelschap van het Chassé Theater.