172 suggesties aan een lichaam

Première: 6 februari 2010, Chassé Theater Breda

Denken en dansen zijn één voor Andrea Leine en Harijono Roebana; dans is het medium waarmee zij hun ideeën over de wereld gestalte geven. Maar wat gebeurt er wanneer de verbinding tussen hersenen en lichaam verbroken wordt? LeineRoebana maakte hier een aangrijpende en persoonlijke voorstelling over met muziek van het Duitse componisten duo 48nord.

48nord
Voor hun nieuwe werk kozen Andrea Leine en Harijono Roebana voor het componistenduo 48nord uit München, bestaand uit Siegfried Rössert (contrabas, basgitaar) en Ulrich Müller (gitaar). 48nord beweegt zich op de grenzen van pop en jazz, van improvisatie en compositie, van akoestische en elektronische muziek.

Rössert en Müller geven concerten in wisselende samenstellingen en werken met kunstenaars uit andere disciplines zoals beeldende kunst, theater, dans en ballet. Eerder werkte 48nord samen met Jacopo Godani, die o.a. voor het Nederlands Dans Theater, Cedar Lake Dance Company in New York, de Opera van Toulouse en het Bayerisches Staatsballett choreografeerde. Daarnaast geven ze concerten door heel Europa en de Verenigde Staten.

172 suggesties aan een lichaam’ is een ode aan de magie van het (on)volkomen lichaam, met filosofische overpeinzingen over lijf, rede en zijn. (Trouw)

Deze choreografie viert de fijnmazigheid en meerledigheid van alle beweging en dans in het bijzonder. (de Volkskrant)Choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana
Dans: Tim Persent, Swantje Schäuble, Heather Ware, Reut Gez-Wang, Ederson Rodrigues Xavier, Erik Bos
Muziek: Siegfried Rössert, Ulrich Müller (48nord)
Kostuums: Marjon Leek, Mariëtte Buiting
Vormgeving: Ascon de Nijs
Lichtontwerp: Paul van Laak
Fotografie: Deen van Meer