SNOW IN JUNE

Andrea Leine en Harijono Roebana lieten zich voor hun nieuwe voorstelling inspireren door de wereld van Oscar winnaar Tan Dun (Crouching Tiger, Hidden Dragon). Zijn composities worden live uitgevoerd door Jakob Koranyi (cello), Tatiana Koleva (slagwerk) en de Youth Percussion Pool. Samen met de gedreven, grillige en explosieve dans van LeineRoebana is Snow in June een ware ‘journey of the soul.’

Dans en slagwerk, de ideale combinatie!
In 2012 maakten choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana op uitnodiging van de Cello Biënnale Amsterdam een korte, intense choreografie op muziek voor cello en slagwerk die alleen op de Biënnale en in het Chassé Theater te zien was. De componist van deze muziek, de befaamde Tan Dun, riep na het zien van die choreografie geestdriftig uit dat dans en slagwerk de ideale combinatie vormen en voorzag een nadere samenwerking met LeineRoebana. Het resultaat daarvan is de avondvullende voorstelling Snow in June.

A journey of the soul
De wereld volgens Tan Dun door de ogen van LeineRoebana. Een wereld waarin het bezielde landschap de achtergrond vormt voor ‘a journey of the soul’, waarin mens en natuur, vuur en water uit balans raken.

Snow in June is op het ene moment overweldigend, op het volgende moment subtiel en geconcentreerd. De voorstelling laat je ervaren hoe klankrijk de stilte kan zijn, hoe muziek de stilte nooit laat verdwijnen en hoe in een stilstaande danser de beweeglijkheid voortduurt.

SPEELDATA

De speeldata van Snow in June vindt u hier.

CREDITS

Choreografie

Andrea Leine en Harijono Roebana

Compositie

Tan Dun, Iannis Xenakis

Musici

Youth Percussion Pool o.l.v. Tatiana Koleva, Jakob Koranyi

Dans

Kai-Yun Chen, Uri Eugenio, Tim Persent, Heather Ware, Luana van Eekeren, Audrey Apers, Camilla Bundel, Fariza Achoendova

“De grilligheid van de experimenteler composities past goed bij de voorspelbare onvoorspelbaarheid van de dans en het is prachtig om te zien hoe de woeste uithalen van slagwerker Koleva doordreunen in de armen van Eugenio.”

“Dansvoorstelling Snow in June van Leineroebana is een waanzinnig spektakel waarin muziek en dans écht samen gekomen zijn. Er is veel te zien, veel te horen en veel om van te genieten. De dierlijke dansers zijn technisch perfect en mijn ogen worden constant naar iets anders getrokken. Snow in June is een aanrader, voor dansers en non-dansers, muzikanten en non-muzikanten, dansliefhebber of niet!”

“Muziek en dans zijn nu eens ijl of meditatief, dan weer grillig en complex, maar ze laten nooit onberoerd. Het mooist is de verstilling binnen alle dynamiek: stilstaan, maar innerlijk doordansen.”