CABARET DECONSTRUIT

Cabaret Deconstruit biedt met burleske lichtheid en sardonisch genoegen een geheel eigen kijk op de wereld om ons heen waarin één ding duidelijk is: zo kan het niet langer! 

Met muziek, zang, dans en gesproken woord, geënt op de alles onthullende methode van het cabaret deconstruit, worden de contouren zichtbaar van een leefbare toekomst waarin de menselijke angst voor eindigheid en onvolmaaktheid onaangetast blijft.

Niets is wat het niet is; de spreekstalmeester tapdanst met zijn lippen en spreekt met zijn voeten. Aangezet door dwaashoofden die hun instrument, lichaam en ziel in dienst stellen van de kunst, geven de betekeniswolken zich langzaam prijs en vertellen de verhalen zichzelf.

Voor Cabaret Deconstruit slaan choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana samen met tekstschrijver Erik Bindervoet en componiste Dyane Donck de handen stuk.

Erik Bindervoet, met Robbert-Jan Henkes gelauwerd vertaler van James Joyce tot liedjes van de Beatles, werkte eerder samen met LeineRoebana  aan de veel geprezen voorstellingen LIGHT en SOLAS.

Componiste Dyane Donck, actief op het snijvlak van klassieke muziek, beeldende kunst en elektronica, creëert zowel een groovy “pop-sound” als associatieve, filmische klankwerelden van digitale klanken, geluiden, stem en akoestische instrumenten.

Laaft u aan de energie van de voorstelling: de rigiditeit van het uitroepteken zal veranderen in de bevalligheid van het vraagteken.

Klik hier om de flyer te bekijken.

SPEELDATA
De speeldata van Cabaret Deconstruit vindt u hier.

CREDITS

Concept en choreografie

Andrea Leine, Harijono Roebana

Compositie

Dyane Donck

Dansers

Andrea Pisano, Elyr Kris Adem, Timon de Ridder, Aika Goto, Benedita Crispiniano, Emma Bogerd, Michael Jahoda, e.a.

Musici

Talitha van der Spek, Robbert van Hulzen, Jacquiline Hamelink, Els Mondelaers

Tekst

Erik Bindervoet

Lichtontwerp

Jeroen Smith

Scènefotografie

Sjoerd Derine

Cabaret Deconstruit en een productie van LeineRoebana in co-productie met Dyane Donck Company.