“Dansvoorstelling Snow in June van LeineRoebana is een waanzinnig spektakel waarin muziek en dans écht samen gekomen zijn. Er is veel te zien, veel te horen en veel om van te genieten. De dierlijke dansers zijn technisch perfect en mijn ogen worden constant naar iets anders getrokken. Snow in June is een aanrader, voor dansers en non-dansers, muzikanten en non-muzikanten, dansliefhebber of niet!” DansMagazine, Annemarie Cools

Snow in June is op het ene moment overweldigend, op het volgende moment subtiel en geconcentreerd. De voorstelling laat je ervaren hoe klankrijk de stilte kan zijn, hoe muziek de stilte nooit laat verdwijnen en hoe in een stilstaande danser de beweeglijkheid voortduurt.

A journey of the soul
De wereld volgens Oscar winnaar Tan Dun (Crouching Tiger, Hidden Dragon) door de ogen van LeineRoebana. Een wereld waarin het bezielde landschap de achtergrond vormt voor ‘a journey of the soul’, waarin mens en natuur, vuur en water uit balans raken.

Livemuziek
Tan Dun’s composities, aangevuld met Rébonds van Xenakis, worden live uitgevoerd door cellist Jakob Koranyi, percussioniste Tatiana Koleva en haar Youth Percussion Pool. Lees meer…


Snow in June

ZA 16 mei 2015 20.15 uur - Stadsschouwburg Groningen

Geen voorstellingen

“Een intense ervaring”
De Volkskrant, Annette Embrechts
“Muziek en dans zijn nu eens ijl of meditatief, dan weer grillig en complex, maar ze laten nooit onberoerd. Het mooist is de verstilling binnen alle dynamiek: stilstaan, maar innerlijk doordansen.”
Scènes, Astrid van Leeuwen
“De grilligheid van de experimenteler composities past goed bij de voorspelbare onvoorspelbaarheid van de dans en het is prachtig om te zien hoe de woeste uithalen van slagwerker Koleva doordreunen in de armen van Eugenio.”
Theatermaker, Bregtje Schudel