Regionaal

Breda/Brabant
LeineRoebana is sinds 2009 Artist in Residence en sinds 2012 huisgezelschap van het Chassé Theater. Het Chassé Theater ziet in de samenwerking een belangrijke impuls voor het productieklimaat in de stad Breda en als een waardevolle aanvulling op wat er aan podiumkunsten in de stad is. In een stad als Breda waar de nadruk nu in de podiumkunst wordt gelegd op jeugd, onderwijs en amateurkunst is het belangrijk dat er groei mogelijk is in de keten. Van amateurschool, naar jeugdvoorstellingen naar opleiding naar werkplaats naar het theater. Juist die laatste stap die de keten verbindt met podiumkunst activiteiten op nationaal- en internationaal niveau, is een belangrijke schakel. LeineRoebana ontwikkelt initiatieven die aansluiten bij het opvullen van de leemtes en zorgen voor een ontwikkeling van een gezond, levendig cultuurklimaat in de stad. 

LeineRoebana, werkt(e) samen met vele instellingen in Breda/Brabant (o.a. Podium Bloos, Breda Photo, Graphic Matters, Stedelijk Museum, Grote Kerk, Dansnest, KAM, Cultuurnacht, Chassé Theater, November Music) en met andere Bredase kunstenaars, zoals onlangs met Dyane Donck. LeineRoebana ontwikkelde projecten op locatie zoals vorig jaar in het Klooster, en trad op in Kasteel Bouvigne, En plein public, Ogentroost, in het station Breda en in het Valkenburgpark. 

LeineRoebana gaf vele workshops (dans en muziek) in de stad en inspireerde jonge makers die vervolgens stageliepen bij LeineRoebana om vervolgens een eigen professionele makers en/of danscarrière te beginnen (Annemijn Rijk). Ook jeugddansgezelschap De Stilte is een goede collega. Jack Timmermans gaf in het verleden de inleiding bij LeineRoebana en dansers die LeineRoebana heeft lesgegeven dansen bij het gezelschap. Daarnaast geeft LeineRoebana inleidingen in het Chassé Theater bij dansgezelschappen om zo het Bredase publiek kennis te laten maken met andere makers. Andrea Leine en Harijono Roebana zijn terugkerend (gast)docent op de Fontys Dansacademie in Tilburg en Fontys Acadamy for Performing Arts (muziek).   

 

Amsterdam
Andrea Leine en Harijono Roebana, beiden geboren en getogen in Amsterdam, hebben het gezelschap met één been stevig verankerd in de stad. Met een aantal Amsterdamse partners is het gezelschap actief en zichtbaar in heel Amsterdam, van een klein project met het Huygens College aan de overkant van de straat, tot afgeladen voorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater of in het kleine poezietheater Perdu op uitnodiging van ‘t Barre Land en Erik Bindervoet. Vaste theaters waar LeineRoebana elk seizoen terugkomt zijn het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en Theater Bellevue, naast theaters als Muziekgebouw en De Meervaart in Nieuw-West. LeineRoebana ontwikkeld speciaal gecureerde choreografieën voor locaties als Hotel Arena, WG Kunst en organisaties als de GGD van de gemeente Amsterdam in de Bazel bij de conferentie Fast Track Cities (Doel: 0 nieuwe HIV besmettingen in 2025).

Choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana zijn terugkerend docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op de opleidingen Expanded Contemporary Dance (ECD) en de Nationale Ballet Academie. Bij de Moderne Theater Dans (nu ECD) is repertoire van LeineRoebana een vast onderdeel van het curriculum voor de uitvoerende dansers.  

Daarnaast heeft LeineRoebana een speciale band met de Henny Jurriens Stichting in de Chassekerk. De dansers van LeineRoebana trainen hier dagelijks op professioneel niveau. LeineRoebana zet haar trainingen in de eigen studio open voor dansers en musici van buiten het gezelschap. En stelt regelmatig haar studio beschikbaar voor residenties van (jonge)makers.

LeineRoebana is nauw verbonden met het muziekcircuit in Amsterdam. Onze partners zijn organisaties als Muziekcentrum Aslan, Cello Biënnale Amsterdam, Cello Octet Amsterdam of individuele musici uit de freelancemuziekscene in Amsterdam. De samenwerkingen kunnen verschillende vormen aannemen: als artistieke of zakelijke partner in tourende voorstellingen, ontwikkelen bewegings- en muziekworkshops of programmering van ons werk.