Internationaal

LeineRoebana is een reislustig dansgezelschap. Ze speelde onder andere in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Afrika, Indonesië en Singapore.  

Azië  

Het gezelschap kent een bijzonder verwantschap met Azië. Gedurende de productie van de voorstelling GhostTrack, die Nederlandse en Indonesische dansers samenbracht met componist Iwan Gunawan en zijn gamelanensemble KyaiFatahillah, is een levenslange wederzijdse inspiratie ontstaan. Deze heeft geleid tot onder andere een nieuwe grootschalige internationale coproductie, in samenwerking met het Chassé Theater Breda: de voorstelling LIGHT.

De ontmoeting (tussen dansers en musici, tussen culturen, tussen individuen) is een terugkerend thema voor choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Maar deze ontmoeting eindigt niet op het podium. In de landen waar ze optreedt zoekt ze het contact met het publiek door middel van het publieksonthaal, workshops en lezingen. Ook vindt er vaak een artistieke uitwisseling plaats. Zo werkt het gezelschap aan de ontwikkeling van een virtuele gamelan, die ook op het conservatorium in Jakarta in gebruik genomen gaat worden. Andersom haalde LeineRoebana een traditionele pelog en slendro gestemde gamelan naar Nederland die hier ter beschikking gesteld wordt aan conservatoria en Indonesische muzikanten.