Talent en Ontmoeting

LeineRoebana geeft graag 25 jaar kennis en ervaring door. Dit doet ze door middel van het LeineRoebana Talentontwikkelingsprogramma. Dit programma omvat een breed scala aan activiteiten, van de training van jonge dansstudenten en de begeleiding van nieuwe choreografen en componisten, tot de ondersteuning van onderzoeksprojecten.

Ook de ontmoeting met het publiek heeft LeineRoebana hoog in het vaandel staan. Deze ontmoeting met het publiek komt tot stand door middel van educatieve projecten op scholen en dansstudio’s, workshops en inleidingen voorafgaand aan de voorstellingen en de beroemde LeineRoebana studioavonden. Op deze avonden wordt het publiek uitgenodigd in de studio en maakt ze kennis met bijvoorbeeld een nieuwe voorstelling, het LeineRoebana team en kunstenaars en wetenschappers die bijdragen leveren aan de avonden.

Nieuwe Makers

LeineRoebana coacht talentvolle, nieuwe choreografen en componisten en geeft hen de ruimte om ervaring op te doen in een creatieve, professionele omgeving. Zo werd o.a samengewerkt met componist Gagi Petrovic (afgestudeerd aan de HKU), componist Diego Soifer en was LeineRoebana betrokken bij de begeleiding van choreografisch talent Alida Dors.

Jonge Musici en Dansers

LeineRoebana traint, begeleidt en inspireert jonge musici en dansers, door onder andere workshops en lezingen op dansopleidingen en conservatoria en het werken met stagiaires in en rondom de voorstellingen. Het LeineRoebana repertoire is een vast onderdeel van het curriculum van de opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Onderzoek

LeineRoebana ondersteunt en initieert onderzoek dat zich bevindt op het grensvlak van dans, muziek en wetenschap.

Educatie

LeineRoebana maakt educatieprojecten op maat. Zo heeft zij sinds enige jaren een goede band met het Amsterdamse Huygens College. Elk staat jaar een ander soort project op het programma: van een voorstelling op school, tot een workshop of het maken van een documentaire.

Ook verzorgt ze met regelmaat workshops bij amateur dansscholen en bezoeken middelbare scholieren en studenten de voorstellingen. Een moment waarop LeineRoebana altijd graag meer toelicht over de voorstelling en het werkproces, door middel van bijvoorbeeld een lezing of lesbrief.

Voor mogelijkheden op het gebied van educatie, neem contact op met: marketing@leineroebana.com.

Publiek

De ontmoeting met het publiek is belangrijk voor LeineRoebana. Ze nodigt met regelmaat haar vrienden en publiek uit voor een avond in de studio (de LeineRoebana studio’s), waarin ze hen trakteert op bijvoorbeeld een voorproefje van een nieuwe première en optredens van bijzondere gasten. Ook start ze elke voorstelling met het zogenaamde ‘Publieksonthaal’. Een half uur voor aanvang is het publiek welkom de zaal vast binnen te gaan en vertellen de makers, terwijl dansers en musici zich opwarmen op het podium, over de voorstelling en het werkproces.

Op de hoogte blijven van de LeineRoebana-studio’s en het laatste nieuws van het gezelschap? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!