Over ons

LEINEROEBANA

LeineRoebana, het moderne dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, neemt al meer dan 25 jaar een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse en internationale dans. Het choreografenduo ontwikkelde een uniek eigen dansidioom vanuit een nieuwe benadering van symmetrie, ritme en compositie.

De wisselwerking tussen dans en muziek, in samenwerking met musici en componisten, is de kern van het werk van LeineRoebana. Hun muzikale voorkeur varieert van renaissance tot hedendaagse componisten en weerspiegelt hun zoektocht naar authenticiteit. Door zoveel mogelijk live muziek te gebruiken, vaak met composities in opdracht, verkennen ze de kracht van de dialoog tussen dans en muziek.
Tot ver over de grens heeft de groep bewondering geoogst. Smell of Bliss met violiste Liza Ferschtman, GhostTrack met de Indonesische componist Iwan Gunawan en zijn gamelanensemble Kyai Fatahillah en Theriak met harpiste Lavinia Meijer zijn enkele onvergetelijke voorbeelden uit de afgelopen 25 jaar. LeineRoebana werd bekroond in binnen- en buitenland en speelde in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Afrika en Indonesië.

Team LeineRoebana

Het team bestaat uit:

Dansers
Musici
Componisten
Talent ontmoeting

 “Dutch choreographers duo LeineRoebana from Amsterdam stunned the audience.”

De Jakarta Post