23 juni: Vondelpark Openluchttheater

Gepubliceerd: 31/05/2023

LOST

Speciaal voor het openluchttheater heeft LeineRoebana een programma samengesteld van dans, muziek en spoken word.
Op onvoorziene en hartverwarmende wijze komen dansers en musici en het publiek nader tot elkaar in een reis vol speelse overgangen, onverwachte tegenstellingen, nieuwe kleuren en samenwerkingen van lichaam en beweging, woord en muziek. Met klanken van lang vervlogen tijden tot de muziek van morgen; van troostende welluidendheid tot indringende noise.

Voor de pauze zingen sopranen Elisabeth Hetherington en Talitha van der Spek melodieën uit de Middeleeuwen en Renaissance, van o.m. Dowland, Monteverdi en Luzzaschi in virtuoze vertalingen van de liederen van taaloptimist Erik Bindervoet, samen met David Mackor op luit, theorbe en elektrische gitaar en de slagwerker Robbert van Hulzen.

Na de pauze brengen LeineRoebana en Dyane Donck Company LOST. Een voorstelling met spreekstalmeester Michael Jahoda die tapdanst met zijn lippen en spreekt met zijn voeten, zijn zes collega dansers van LeineRoebana en de band van Dyane Donck, bestaande uit percussionist
Robbert van Hulzen, cellist Jacqueline Hamelink en zangeressen Talitha van der Spek en Els Mondelaers die zowel een groovy “pop-sound” als associatieve, filmische klankwerelden van digitale klanken, geluiden, stem en akoestische instrumenten inbrengen.

Reserveer hier een plek en klik voor meer informatie