Loud Shadows | Liquid Events

“Onze kosmos is een bubbel waarbuiten waarnemen niet mogelijk is.”
Dat was het verband dat Prof. Dr. Diederik Roest op Oerol legde tussen zijn vakgebied Kosmologie en het emblematische project Loud Shadows|Liquid Events, waarin een reuzenbubbel van architectenbureau Plastique Fantastique een hoofdrol speelt.

Hij doelde op de onbeantwoordbaarheid van de vraag naar een oneindig heelal, omdat het licht van verre sterren nog geen tijd heeft gehad om ons te bereiken.
Het beeld dat wij geen sterren zien maar het licht dat ze lang geleden uitstraalden, doet denken aan Plato’s grot waarin we niet de echte wereld waarnemen, maar de projecties van hun schaduwen op de wand van de grot.
Dat we opgesloten zitten in onze dagelijkse bubbel waar we niet buiten kunnen treden maakt niet alleen Plato’s metafoor duidelijk, maar ook het opblaaswerk van Plastique Fantastique, dat een vlies creëert tussen ons en de omringende ruimte. In Loud Shadows|Liquid Events zorgen de musici van The Stolz en de dansers van LeineRoebana ervoor dat niet alleen de ruimte, maar ook de tijd tastbaar wordt. 

Loud Shadows | Liquid Events was van 9 t/m 18 juni tweemaal dagelijks te zien in Bos Formerum tijdens het Oerol Festival. Daarnaast was Loud Shadows | Liquid Events op 19 en 20 augustus vier maal te zien in het Amsterdamse Rembrandtpark als onderdeel van het Grachtenfestival.

Geen voorstellingen