Programmatekst LIGHT

Noot voor de redactie:

Aangezien een belangrijk deel van onze bezoekers uit een muziekpubliek bestaat, willen wij u vriendelijk verzoeken de voorstelling ook op te nemen in de uitingen van uw muziekprogrammering. Daarnaast is 2016 het jaar van ons 25-jarig jubileum. Mocht u hier extra aandacht aan willen besteden dan leveren we hier graag materiaal voor aan. Een interview met Andrea Leine of Harijono Roebana behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Alvast bedankt!

Download onderstaande teksten van LIGHT

GEZELSCHAP: LeineRoebana
GENRE: dans en muziek
VOORSTELLING: LIGHT

LIGHT

LeineRoebana (25 jaar) en het Chassé Theater (20 jaar) vieren hun gezamenlijke jubilea met een grootschalige en unieke multidisciplinaire dansopera, waarin ’s werelds beste musici, zangers en dansers samenkomen. De internationale cast brengt een overstelpende hoeveelheid ideeën, culturen en indrukken met zich mee. Die versmelten niet tot een eenheid, maar blijven in hun eigenheid door elkaar heen klinken. LIGHT toont de harmonie die schuilt in het kakofonisch geweld van deze toren van Babel.

In LIGHT klinkt en gebeurt alles tegelijk, door elkaar heen, botsend, hortend, soms verrijkend, soms eenvoudigweg tegelijkertijd. 

Hiervoor is het gouden team van GhostTrack terug! Choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana werken voor LIGHT opnieuw samen met ‘rising star’ componist Iwan Gunawan. Van de partij zijn ook het gelauwerde gamelanensemble Kyai Fatahillah en een keur aan Indonesische en Westerse dansers. Het gezelschap wordt bovendien uitgebreid met twee dansende operazangeressen:  de Indonesische sopraan Bernadeta Astari en de Oezbekistaanse mezzosopraan en harpiste Ekatarina Levental.

“een maaswerk van bloedmooie beweging, zowel van westerse als oosterse origine, waarvan de bron wel altijd respectvol zichtbaar blijft”  – Trouw**** over GhostTrack

Publieksonthaal
Bij alle voorstellingen nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, choreografen en musici: een half uur voor aanvang gaan de zaaldeuren open voor het  publieksonthaal!  Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces worden gedeeld en vragen worden beantwoord.

Korte tekst:
LeineRoebana (25 jaar) en het Chassé Theater (20 jaar) vieren hun gezamenlijke jubilea  met de grootschalige, internationale dansopera LIGHT, gemaakt door het gouden team van GhostTrack, aangevuld met twee dansende operazangeressen. Een voorstelling als een Toren van Babel, over eigenheid en harmonie in een kakafonie van culturen.

Aanvullend materiaal:

De pers over GhostTrack:
The Jakarta Post “Dutch choreographers duo LeineRoebana from Amsterdam stunned the audience.”
De Volkskrant**** “Ademloos kijken en luisteren” (Annette Embrechts)
Tiroler Tageszeitung “Auch Körper haben eine Muttersprache”
Koran Tempo, Indonesië “Not only movement and music connect to one another in GhostTrack, but also two different cultures.”

LeineRoebana
LeineRoebana, het moderne dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, neemt al 25 jaar een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse- en internationale dans. Dans is voor hen het canvas van de ziel en de ontmoetingsplek van makers, spelers en publiek, van waar ook ter wereld. In haar eigenzinnige dansidioom treedt LeineRoebana de muziek tegemoet. De samenwerking met musici en componisten vormt het vertrekpunt voor voorstellingen. De choreografen en dansers speelden en werden bekroond in binnen- en buitenland.

Persfoto Light – naamsvermelding Pandji Vasco Da Gama & Deen van Meer verplicht

Klik op de foto voor high resolution download

Campagnebeeld LIGHT
Campagnebeeld LIGHT_verticaal

Meer informatie

Marieke van Delft /  Saskia de Ruiter
Marketing en Communicatie LeineRoebana

+31 (0)20 4893820
marketing@leineroebana.com