Componist Kate Moore over haar samenwerking met LeineRoebana

LeineRoebana werkt vaak met muziek speciaal gecomponeerd voor haar voorstellingen. Maar hoe komt die muziek nou tot stand en hoe wordt het verwerkt in de voorstelling? Componiste Kate Moore over SEELE/HERZ:

Kate Moore: ,,De muziek in Herz is breekbaar en emotioneel, met een donkere onderlaag. Een beetje gothic. Een wandelvakantie op de Hebriden is een inspiratiebron voor me geweest. Ik kwam er Keltische ruïnes tegen. Muren, burchten, Keltische kruisen, beelden met groteske koppen. Er zit een religieuze lading in. Iets mysterieus. Mijn muziek is een soundsculpture waarin het steen tot leven komt. Het wordt een hart dat het bloed door de aderen pompt. De oerlevenskracht. Dat is prachtig, maar ook een duister mysterie, een beetje huiveringwekkend.”

,,Mijn muziek gaat helemaal op in de choreografie. Ik vind het prachtig zoals de musici van The Stolz Quartet naadloos, organisch en natuurlijk op de dansgroep aansluiten, terwijl ieder toch haar eigen lijn volgt. De choreografie is voor mij een ‘story of energies’.”

,,Er worden stukken uit mijn compositie The open road op cd met het spel van The Stolz Quartet gecombineerd. Die muziek is geïnspireerd door poëzie van Walt Whitman, van wie ook teksten in de voorstelling te horen zijn. Deze poëzie is voor mij een reis door het leven, van geboorte tot dood. Dit sluit aan op mijn wandeltocht op de Hebriden. Als ik wandel, voel ik vrijheid. Dan hoor ik mezelf en mijn lichaam heel zuiver. Ik wandelde mijlen per dag. De stenen ruïnes die ik tegenkwam symboliseren een ontdekking: van mijn identiteit, mijn voorouders, mezelf.”

Lees meer over SEELE/HERZ…

Kate Moore

Componiste Kate Moore maakt klankwerelden voor akoestische en elektroakoestische media. Haar werk is o.a. uitgevoerd in Carnegie Hall, het Sydney Opera House en het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en op festivals zoals het Holland Festival, November Music, het filmfestival van Sydney, de ISCM World Music Days en MATA. Ze componeerde speciaal voor Herz de muziek.

Leineroebana

DatumPlaatsPodium
Voorstelling: Silenzio
09/12/22HoutenTheater aan de Slinger
Tijd: 20:15. Kaarten
06/01/23PurmerendTheater de Purmaryn
Tijd: 20:15. Kaarten
11/01/23HelmondTheater Speelhuis
Tijd: 20:15. Kaarten
18/01/23AlkmaarTAQA Theater De Vest
Tijd: 20:30. Kaarten
19/01/23De MeernPodium Hoge Woerd
Tijd: 20:30. Kaarten
27/01/23Den HaagHet Nationale Theater
Tijd: 20:15. Kaarten
28/01/23HeerlenParkstad Limburg theaters
Tijd: 20:00.
29/01/23AmsterdamInternationaal Theater Amsterdam
Tijd: 20:00. Kaarten
30/01/23AmsterdamInternationaal Theater Amsterdam
Tijd: 20:00. Kaarten
01/02/23GroningenSPOT (Stadsschouwburg)
Tijd: 20:15. Kaarten

Bekijk de volledige speellijst van SEELE/HERZ…