Snow in June: ‘a journey of the soul’

Snow in June is op het ene moment overweldigend, op het volgende moment subtiel en geconcentreerd. De voorstelling laat je ervaren hoe klankrijk de stilte kan zijn, hoe muziek de stilte nooit laat verdwijnen en hoe in een stilstaande danser de beweeglijkheid voortduurt.

Livemuziek samen met een grillige, expressieve en meeslepende bewegingstaal verbeelden de wereld van de Chinees/Amerikaanse componist  Tan Dun door de ogen van LeineRoebana. Een wereld waarin het  bezielde landschap de achtergrond vormt voor ‘a journey of the soul’, waarin mens en natuur, vuur en water uit balans raken, evenals het fysieke slagwerk en de menselijke cello.

LeineRoebana neemt de denkbeelden van Tan Dun in zich op en zet ze in beweging. Omringd door cello, slagwerk en natuurgeluiden belichamen de dansers de balans en de oneindige afwisseling van groei en verval van de natuur. Maar ook zie je in hen de kwetsbaarheid van de natuur tegenover de mens, die alles naar zijn hand zet.

LeineRoebana verrast als altijd met een bijzondere wisselwerking tussen muziek en dans. Geen muziek als ondersteuning van bewegingen, maar muziek en dans als één elkaar omvattend geheel. Cellist Jacob Koranyi en slagwerker Tatiana Koleva met haar Youth Percussion Pool staan op het toneel voortdurend in contact met de dansers en zijn onderdeel van de voorstelling.

Tan Dun’s composities, aangevuld met Rébonds van Xenakis, worden live uitgevoerd door cellist Jakob Koranyi, percussioniste Tatiana Koleva en haar Youth Percussion Pool.

Publieksonthaal
U bent van harte uitgenodigd om een half uur voor aanvang van de voorstelling in de zaal aan het LeineRoebana-publieksonthaal deel te nemen. Choreografen, dansers en musici vertellen over hun bijzondere samenwerking, en met korte voorproefjes warmen zij het publiek op voor een onvergetelijke avond.

LeineRoebana
LeineRoebana viert in 2016 haar 25-jarig jubileum! Het gezelschap staat bekend om gedreven, grillige en expressieve bewegingen, uitgevoerd door eigenzinnige dansers die een grote passie in de dans leggen. Ook vestigt de groep telkens weer de aandacht op zich door samenwerking met topmusici die een volwaardige plaats binnen de choreografie krijgen. Tot ver over de grens heeft de groep bewondering geoogst. Smell of Bliss met violiste Liza Ferschtman, Ghost Track met de Indonesische componist Iwan Gunawan en zijn gamelanensemble Kyai Fatahillah en Theriak met harpiste Lavinia Meijer zijn enkele onvergetelijke voorbeelden uit de afgelopen 25 jaar.
Het intensieve contact tussen dansers en musici zorgt voor wederzijdse inspiratie, die voelbaar is voor het publiek. LeineRoebana werd bekroond in binnen- en buitenland en speelde in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Afrika en Indonesië.

Noot voor de redactie:
Wij vieren in 2016 ons jubileumjaar en stellen het erg op prijs als hier in de brochure aandacht aan besteed kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een grote kop met foto of een achtergrondartikel, waarin er stilgestaan wordt bij deze bijzondere gebeurtenis.

Voor meer informatie of HR foto’s, mail naar: marketing@leineroebana.com.