Dansgroep LeineRoebana en The Stolz Quartet: Seele / Herz

Dansgezelschap LeineRoebana bestaat 25 jaar! In hun jubileumjaar komen zij onder andere met Seele/Herz, een programma met twee delen, waarin verschillende kanten van LeineRoebana worden belicht.

Seele
Op de Parade 2014 speelde LeineRoebana losjes en met aanstekelijk enthousiasme de theatrale dansvoorstelling Seele. Een tegelijk hilarisch en aangrijpend gedanst epos, met Tim Persent in de rol van faun die zijn beste tijd heeft gehad. In Seele raken uitersten elkaar: sentiment en muzikale hardcore, ongebreidelde energie, nieuwsgierigheid en verwondering. Op veler verzoek is deze voorstelling nu uitgewerkt tot een versie voor het theater.

Herz
Niet minder gevoelig, maar geheel anders van aard is het tweede deel van het programma, in samenwerking met The Stolz Quartet. Al jaren stond het voor de vier leden van The Stolz Quartet vast dat ze een voorstelling met LeineRoebana wilden maken. De vier vrouwen, afkomstig uit het Asko/Schönberg-ensemble, spelen nooit zomaar klassieke muziek, maar doen dat altijd in een bijzondere, theatrale setting.
Gedreven, grillige en expressieve bewegingen, uitgevoerd door eigenzinnige dansers die een grote passie in de dans leggen gaan de dialoog aan met het dromerig-zinderende universum van Kate Moore. De ster van deze Australische componiste is rijzende. Haar ensemble werk is contemplatief en transparant; haar liedjes die doen denken aan Björk en Tin Hat, zijn ogenschijnlijk van een naïeve eenvoud. Maar onder de oppervlakte gaan een subtiele diepgang en complexiteit schuil, die de muziek een bijzondere spanning geven en die op momenten eruptief aan de oppervlakte komen.
De aanwezigheid van vier muzikanten die slechts met grote moeite op hun plek blijven zitten, vormen een niet mis te verstane uitdaging aan LeineRoebana.Kate Moore creëert speciaal voor Herz een nieuwe compositie, waarin de livemuziek van het kwartet aangevuld wordt met elektronische klankvelden en fragiel dansende installaties.

Seele/Herz met dans van LeineRoebana en muziek van The Stolz Quartet en Kate Moore, staat garant voor een hoogwaardige en meeslepende avond.

Publieksonthaal
U bent van harte uitgenodigd om een half uur voor aanvang van de voorstelling in de zaal aan het LeineRoebana-publieksonthaal deel te nemen.
Choreografen, dansers en musici vertellen over hun bijzondere samenwerking, en met korte voorproefjes warmen zij het publiek op voor een onvergetelijke avond.

LeineRoebana
25 jaar geleden begonnen Andrea Leine en Harijono Roebana hun gezamenlijke carrière als choreografenduo. Vanaf het begin sloeg hun eigenzinnige werk met zijn explosief grillige bewegingen in als een bom. Ook maakten ze naam met bijzondere samenwerkingsprojecten met topmusici. LeineRoebana staat bekend om hun ongebruikelijke combinaties van dans en livemuziek, hun unieke bewegingsidioom en hun topdansers . Musici van wereldfaam staan op het toneel én zijn onderdeel van de choreografie. Het intensieve contact tussen dansers en musici zorgt voor wederzijdse inspiratie, die voelbaar is voor het publiek. LeineRoebana werd bekroond in binnen- en buitenland en speelde in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Afrika en Indonesië.

Noot voor de redactie:
Wij vieren in 2016 ons jubileumjaar en stellen het erg op prijs als hier in de brochure aandacht aan besteed kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een grote kop met foto of een achtergrondartikel, waarin er stilgestaan wordt bij deze bijzondere gebeurtenis. Voor meer informatie, mail naar: marketing@leineroebana.com.

Voor meer informatie of HR foto’s, mail naar: marketing@leineroebana.com.