LEINEROEBANA
LeineRoebana, het moderne dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, neemt al 25 jaar een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse en internationale dans. Het choreografenduo ontwikkelde een uniek dansidioom vanuit een nieuwe benadering van symmetrie, ritme en compositie. De wisselwerking tussen dans en muziek, in samenwerking met musici en componisten, is de kern van het werk van LeineRoebana. Hun muzikale voorkeur varieert van renaissance tot hedendaagse componisten en weerspiegelt hun zoektocht naar authenticiteit. Door zoveel mogelijk livemuziek te gebruiken, vaak met composities in opdracht, verkennen ze de kracht van de dialoog tussen dans en muziek.

Tot ver over de grens heeft de groep bewondering geoogst. Smell of Bliss met violiste Liza Ferschtman, GhostTrack met de Indonesische componist Iwan Gunawan en zijn gamelanensemble Kyai Fatahillah en Theriak met harpiste Lavinia Meijer zijn enkele onvergetelijke voorbeelden uit de afgelopen 25 jaar. De choreografen en de dansers van de groep zijn bekroond in binnen- en buitenland. Het werk van LeineRoebana is behalve in Europa ook regelmatig te zien in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Afrika, Singapore en Indonesië.

Kate Moore
Componiste Kate Moore maakt klankwerelden voor akoestische en elektroakoestische media. Haar werk is o.a. uitgevoerd in Carnegie Hall, het Sydney Opera House en het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en op festivals zoals het Holland Festival, November Music, het filmfestival van Sydney, de ISCM World Music Days en MATA.

Marco Canevacci / Plastique Fantastique
Plastique Fantastique is een platform voor tijdelijke architectuur die de performatieve mogelijkheden van stedelijke omgevingen bemonstert. Plastique Fantastique, opgericht in 1999 in Berlijn, is beïnvloed door de unieke omstandigheden die de stad tot een laboratorium maakte voor tijdelijke ruimtes en heeft zich gespecialiseerd in het creëren van pneumatische installaties als alternatieve, aanpasbare, laag energetische ruimten voor tijdelijke en kortstondige activiteiten. De transparante, lichtgewicht en mobiele schaalstructuren relateren aan het idee om de openbare ruimte te activeren, te creëren en te delen en inwoners te betrekken in creatieve processen. De transparante ‘bubbles’ zijn in vele opzichten de meest eenvoudige structuren – een huid die scheidt, maar ook verbindt. Het resultaat is een site-specifieke installatie die de stad nieuw leven inblaast en het onzichtbare zichtbaar maakt.

The Stolz
The Stolz bestaat uit topmusici die met hart en ziel de ambitie koesteren klassieke muziek en hedendaags muziektheater op een eigenwijze, bijzondere manier te presenteren. Muziek, beeld, geluid, beweging, handeling en tekst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en voeren het publiek mee in de passie en overtuiging van de makers. De musici sluiten met deze opzet prachtig aan op de aanpak van LeineRoebana. Voor de productie Loud Shadows | Liquid Events bestaat The Stolz uit:

Marieke Schut (althobo) richtte samen met violiste Liesbeth Steffens The Stolz Quartet op. Ze maakt tevens deel uit van het ASKO|Schönberg en Holland Symfonia.
Jellantsje de Vries (viool en altviool) kreeg les van Coosje Wijzenbeek, Lex Korff de Gidts en Vera Beths. Naast The Stolz is ze actief in o.a. Looptail en KRAPLAK. Ook speelt zij vaak bij ASKO|Schönberg.
Lidy Blijdorp (cello) won prijzen bij diverse nationale en internationale concoursen en treedt als solisten op in binnen- en buitenland. Ze studeert bij Gary Hoffman en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

DANS
Tim Persent danst sinds 1994 bij LeineRoebana. Hij werkte daarnaast o.a. met Krisztina de Châtel, Paul Selwyn Norton en Michael Schumacher. Persent ontving de Zilveren Theaterdansprijs en de Gouden Zwaan voor zijn complete oeuvre. Sinds 2005 is hij artistiek leider dans van het ITS festival.
Uri Eugenio danst sinds 2004 bij LeineRoebana. Hij volgde zijn opleiding aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. In 2014 ontving hij een nominatie van de VSCD voor de meest indrukwekkende dansprestatie voor zijn rol in Smell of Bliss van LeineRoebana.
Luana van Eekeren is afgestudeerd aan de opleiding Jazz- en Musicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is sinds 2011 als danser verbonden aan het gezelschap.
Mark Christoph Klee studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is sinds 2016 als danser verbonden aan het gezelschap.