Chassé Theater

cees-langeveld-en-andrea-leine-ondertekening-contract-fotograaf-liesbeth-kuipers-1LeineRoebana is het huisgezelschap van het Chassé Theater in Breda voor de periode 2013-2016. Op 1 juni 2012 werd dit heugelijke feit onder grote belangstelling bekrachtigd met de ondertekening van de overeenkomst door beide directeuren Cees Langeveld en Andrea Leine in het Chassé Theater, voorafgaand aan de voorstelling Next. Met een korte choreografie gedanst door het Bredase gezelschap Dansnest en de LeineRoebana-dansers, werd de plechtigheid op een feestelijke manier gevierd.

Eerder was LeineRoebana reeds als ´artist in residence´ aan het theater verbonden. Deze verbintenis was zo succesvol dat een volgende stap niet kon uitblijven. De samenwerking betekent onder meer dat LeineRoebana zijn voorstellingen in Breda afmonteert en in première brengt. Ook zijn er afspraken gemaakt voor aanvullende projecten binnen en buiten het Chassé Theater.

Directeur Cees Langeveld liet in zijn toespraak weten dat de samenwerking een belangrijke impuls vormt voor het productieklimaat in de stad Breda en dat hij het als een waardevolle aanvulling ziet op wat er reeds aan podiumkunsten in de stad is. Choreograaf Andrea Leine zei in het Chassé Theater de thuishaven gevonden te hebben die zij zocht.