14 mei 2015

Dansers Heather Ware en Tim Persent sieren de voorkant van 2 van de 8 het seizoenbrochures 15|16 van het Chassé Theater Breda.

Over de foto’s: Wiesje Peels maakt in opdracht van het Chassé Theater foto’s voor het jubileumboek dat in november 2015 tijdens het verjaardagsweekend (Chassé Theater wordt 20 jaar) wordt gepresenteerd. Het seizoenboek 2015-2016 siert een van de acht portretten die voor een wolkenlucht zijn gemaakt in kleedkamer 28 in het Chassé Theater. De wolkenlucht is een detail uit het schilderij Landschap bij naderend onweer, Willem Roelofs (I), 1850. Een romantisch landschap, vol drama en contrasten. Het schilderij hangt in het Rijksmuseum te Amsterdam.

23 december 2014

(OLD)Fashion(ed) geselecteerd voor The Art of Impact
LeineRoebana is trots dat het project (OLD)Fashion(ed) van de Nederlandse Dansdagen is geselecteerd als één van de voorbeeldprojecten van The Art of Impact. Andrea Leine’s For All We Know is één van de vier choreografieën van(OLD)Fashion(ed).

For All We Know
In For All We Know onthullen en verhullen zeven vrouwen tussen de 63 en 80 jaar hun lichaam en hun verhaal, op de doorleefde muziek van Nina Simone. Krachtig, kwetsbaar en nog steeds op weg. De trotse vrouwen dragen ieder een creatie  van Linda Friesen. Ambachtsvrouw Ingrid Reinhoud inspireerde de jonge modeontwerpster met haar strovlechttechnieken.

The Art of Impact
The Art of Impact is een programma van Jet Bussemaker en het ministerie van OCW in samenwerking met de zes publieke cultuurfondsen. Het project onderzoekt en stimuleert kunstprojecten die een duidelijk maatschappelijk effect hebben.

De Volkskrant over For All We Know:
“Andrea Leine en  Linda Friesen ontroeren met vrouwen in van stro gevlochten kleding die fier zichzelf zijn, eenvoudig bewegend op muziek van Nina Simone. In de hal van Museum aan het Vrijthof showen ze tot slot, bijna allemaal, een kinderfoto. In dat ene gebaar zit een heel leven, en meer.” Mirjam van der Linden

10 december 2014

Tweedejaars van het VMBO dansen Ghost Track!

Na een succesvolle samenwerking vorig jaar werkt LeineRoebana nu weer samen met het Huygens College! Tweedejaars VMBO leerlingen maken samen met de dansers en musici van LeineRoebana hun eigen versie van Ghost Track. De workshops zijn op dit moment in volle gang. De workshoppresentatie is op 9 december om 14.30 uur in de LeineRoebana studio. Een kijkje nemen? Dat kan, neem dan contact op met: marketing@leineroebana.com