Programmatekst Battle Abbey

Noot voor de redactie:

Aangezien een belangrijk deel van onze bezoekers uit een muziekpubliek bestaat, willen wij u vriendelijk verzoeken de voorstelling ook op te nemen in de uitingen van uw muziekprogrammering.

Download onderstaande teksten van Battle Abbey

GENRE: dans en muziek
CHOREOGRAFIE: Heather Ware
MUZIEK: Jakob Koranyi

 

Battle Abbey

Twee van Europa’s meest interessante performers, danseres Heather Ware en cellist Jakob Koranyi, slaan de handen ineen voor Battle Abbey, een voorstelling met dans en livemuziek, die speelt met de vele facetten van het begrip risico.

Wat betekent risico? Wanneer is risico noodzakelijk? Wanneer brengt risico ons verder? Dragen we risico alleen of kan het ook een gedeelde ervaring zijn?
Alleen zijn houdt een zeker risico in en hoewel dat opwindend kan zijn, gaat het ook in tegen de menselijke natuur. We zoeken geborgenheid door verbinding, we bouwen een verwantschap van bondgenoten. Ware en Koranyi zijn geïnteresseerd in het verkennen van de intimiteit, kwetsbaarheid en oprechtheid van deze verbinding en wat dat kan betekenen voor zowel performer als publiek.

Battle Abbey wisselt tussen euforie en tragiek, is tegelijk kwetsbaar en virtuoos, zowel breekbaar als onbegrensd.

Met: Heather Ware, Jakob Koranyi, Valentina Campora, Lia Poole e.a.

Heather Ware wordt ondersteund door het talentontwikkelingsprogramma van LeineRoebana en de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds Podiumkunsten. Battle Abbey wordt ondersteund door Statens Musikverk (Zweden).

Battle Abbey refereert aan een berghut in de afgelegen Selkirk-bergketen in West-Canada.

Aanvullende informatie:

Heather Ware is al vele jaren één van de gezichtsbepalende dansers van LeineRoebana. In 2010 werd haar de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie toegekend voor haar rol in LeineRoebana’s 172 suggesties aan een lichaam. Ware is gefascineerd door de mogelijkheden van het dansende lichaam en hoe complexe lichamelijke coördinaties invloed kunnen hebben op hoe we emotie ervaren.

Jakob Koranyi is een van de meest gevraagde jonge musici van Europa. In 2009 won hij de tweede Grand Prix van de Rostropovich Competition in Parijs. Koranyi ziet deze samenwerking als een unieke gelegenheid om zich in het maakproces te verdiepen en de kernelementen van muzikale communicatie opnieuw te onderzoeken.

Publiciteitsfoto’s Battle Abbey

Klik op de foto voor high resolution download

Meer informatie

Marieke van Delft /  Saskia de Ruiter
Marketing en Communicatie LeineRoebana

+31 (0)20 4893820
marketing@leineroebana.com