METAMORFOSES

Dans- en muziekevent van LeineRoebana i.s.m. Yannis Kyriakides en Ensemble MAE

Première: 27 mei 2010, Orgelpark, Amsterdam

Op uitnodiging van het Orgelpark organiseert Dansgroep LeineRoebana in samenwerking met componist Yannis Kyriakides en Ensemble MAE het locatieproject Metamorfoses in en rondom het Orgelpark. Metamorfoses zoekt de gedaanteverwisselingen op tussen verleden en heden, dans en muziek, compositie en improvisatie.

Dans + muziek, altijd in beweging
Het uitgangspunt van dit evenement vormt de bijzondere samenwerking, een continue uitwisseling, tussen Andrea Leine, Harijono Roebana en Yannis Kyriakides.

In 2000 maakte Kyriakides voor LeineRoebana een compositie gebaseerd op de middeleeuwse cantus firmus melodie l‘homme armé. Met zijn medewerking maakten Leine en Roebana hier in 2008 een bewerking van voor de voorstelling Ascent. Nu, ruim een jaar later, krijgt Kyriakides van hen het verzoek deze bewerking te transformeren tot een versie voor orgel en andere instrumenten.

Naast Yannis Kyriakides gaan ook zes talentvolle studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag de uitdaging aan om een nieuw werk te maken voor Metamorfoses. Op deze composities gaan Andrea Leine, Harijono Roebana, Ederson Rodrigues Xavier, Tomohisa Hashimoto elk een choreografie maken, uitgevoerd door dansers van LeineRoebana en studenten van de opleiding Moderne Theaterdans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

SPEELDATA

De speeldata van Leine Roebana vindt u hier.

CREDITS

Choreografie

Andrea Leine, Harijono Roebana, Ederson Rodrigues Xavier, Tomohisa Hashimoto

Compositie

Yannis Kyriakides, Jeremiah Runnels, Maria Oliynyk, Hollas Longton, Tomohisa Hashimoto, Diego Soifer, Ilya Ziblat-Shay

Musici

Jelte van Andel, Reinier van Houdt, Wiek Hijmans, Koen Kaptijn, Michel Marang, Mary Oliver (Ensemble MAE), Gijs Boelen (orgel)

Dans

Uri Eugenio, Tim Persent, Swantje Schäuble, Heather Ware, Reut Gez-Wang, Ederson Rodrigues Xavier, Erik Bos en studenten MTD Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Mede mogelijk gemaakt door

Het Orgelpark en het Koninklijk Conservatorium Den Haag