GAP

De wisselwerking tussen dans en muziek is essentieel in het werk van Andrea Leine en Harijono Roebana. Zij vroegen Dimitar Bodurov muziek voor hun nieuwe voorstelling te maken. Met zijn roots in Bulgarije en een vakopleiding in Nederland, vertelt hij even briljante als originele muzikale verhalen die spelen in het verleden, in het nu en die soms verwijzen naar de toekomst. Zijn nieuwe stuk wordt in GAP live uitgevoerd door sopraan Claron McFadden en drie vooraanstaande Bulgaarse musici: Theodosii Spassov (kaval), Galina Durmushliyska (traditionele zang) en Peyo Peev (gadulka).

Claron McFadden
LeineRoebana gaat in GAP opnieuw de samenwerking aan met sopraan Claron McFadden. De bijzondere band tussen de choreografen en Claron McFadden ontstond in 2004 tijdens de opera Les Indes Galantes van Rameau, met het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van Frans Brüggen. Hierna volgde in 2007 het succesvolle Merg, een dansopera over de liefde. Het NRC Handelsblad over Merg: ‘behalve oorstrelend om naar te luisteren is Merg zeker oogverblindend mooi om te zien.’

Zwaan voor Heather Ware
In oktober 2010 mocht vaste LeineRoebana danseres Heather Ware de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2010’ in ontvangst nemen voor haar rol in 172 suggesties aan een lichaam (2010). Naast Heather Ware bestaat het danser tableau in GAP uit Tim Persent, Uri Eugenio, Reut Gez-Wang, Swantje Schäuble, Erik Bos en Delphine Simons. De dansers hebben, ieder middels een zeer eigengereide bewegingstaal, zich het dansidioom van LeineRoebana geheel eigen gemaakt.

SPEELDATA

De speeldata van Leine Roebana vindt u hier.

CREDITS

Choreografie

Andrea Leine en Harijono Roebana

Compositie

Dimitar Bodurov

Muziek

Claron McFadden (sopraan), Galina Durmushliyska (traditionele zang), Theodosii Spassov (kaval), Peyo Peev (gadulka) en Dimitar Bodurov (piano, elektronica, tapan)

Dans

Tim Persent, Heather Ware, Erik Bos, Uri Eugenio, Reut Gez-Wang, Swantje Schäuble, Delphine Simons (stage)

Vormgeving

Ascon de Nijs

Kostuums

Marjon Leek, Mariëtte Buiting

Lichtontwerp

Paul van Laak

Dramaturgisch advies

Peter Delpeut